Süsivesikud
Süsivesikud (ehk sahhariidid ehk glütsiidid ehk karbohüdraadid) on biomolekulid, mis koosnevad süsiniku, vesiniku ja hapniku aatomitest.
Süsivesikud on looduses kõige enam levinud orgaanilised ühendid, kuuludes rakkude, kudede ja mõningate hormoonide koostisse. Näiteks taimede kuivainest on süsivesikuid 75…90%, loomades kuni 2% ja seentes kuni 3%.Sulle võivad huvi pakkuda need õppematerjalid:
Romet Vaino. Looduskeskkonna kasutamine õppeprotsessis
Õpi eesti keelt teise keelena B2. Lugemine
Liitmine 10 piires
Reesi Kuslap ja Kristiine Kurema. Kuidas õhinaga õpetada ehk mismoodi innustada õpilasi õppima?
Funktsioonide graafikud
Aigar Vaigu ja Andres Juur. Õpioskuste omandamine ning reaal- ja loodusained
Liitmine ja lahutamine 10 piires
Eesti keele grammatika kordamine 4. klassile
Eesti keele grammatika kordamine 5. klassile
Eesti keele grammatika gümnaasiumile: kirjavahemärgid
Täis- ja kaashäälikuühend
Harjuta eesti keelt A2-B1. Lugemine
Tähestik, tähestikuline järjekord, häälikute jagunemine
I ja J-i õigekiri
Растворы
Süsivesikute ülesanded:
- Energeetiline — kõige kiiremini kasutatav energiaallikas
- Struktuurne — nt taime- ja seeneraku kestas ning selgrootute välistoese koostises
- Varuaine — glükogeenina loomades ja tärklisena taimedes