5. klassMatemaatika

Matemaatika tööraamat 5. klassile. III osa

Hea sõber!

Viienda klassi viimane kolmandik keskendub kümnendmurdudega arvutamisele. Saad teada, kuidas see erineb naturaalarvudega arvutamisest, ning sul on võimalus ennast proovile panna. Tööraamatu teises pooles tutvud lähemalt esimese ruumilise kujundiga – risttahukaga. Õpid arvutama nii selle pindala kui ka ruumala. Enne suvevaheaega saad üle korrata kõik, mida aasta jooksul õppinud oled. Nii on sul võimalus teemad, mis segaseks jäid, endale korralikult selgeks teha.

On oluline, et sa õpiksid matemaatikat hoolikalt ja järjepidevalt. Ainult niimoodi saad teada ja oskad kasutada kõike olulist ja vajalikku, mis igal järgneval aastal ikka ja jälle ette tuleb. Kui õpid hoolega matemaatikat, avastad varsti, et muutud vilunumaks ka muudes valdkondades – olgu siis söögitegemises, mängude mängimisel või remonti tehes. Matemaatikat kasutad igal pool, isegi kui sa seda ise ei märka.

Loodan, et leiad siit nii kasulikke matemaatikateadmisi kui ka uut ja põnevat meid ümbritseva maailma kohta.

Jõudu tööle!
Tauri Viil


Lisaks nummerdatud ülesannetele kohtad selles tööraamatus veel erinevaid tähistusi.

Sellisel sinisel taustal on reeglid ja olulised selgitused.

Sellisel rohelisel taustal on teemad, mida sa pead teadma.

Avatava akordioni sees on näited:

Siin on näide.

Vihikusse lahendatavad ülesanded asuvad peatüki lõpus eraldi pealkirja all.
Iga peatüki lõpus on ka kodune ülesanne.

ISESEISEV MÕTLEMINE VÕI PAARILISEGA ARUTAMINE Suure sinise täpiga ülesanded on iseseisvaks mõtlemiseks või paarilisega arutlemiseks.

* Tärniga tähistatud ülesanded ja teemad ei ole kohustuslikud.