2. klassEesti keel

Lugemik. Eesti keele õpik 2. klassile. I osa

Jutulinna lapsed

Kaisa ja Madis elavad Jutulinnas. Nad on maailma parimad sõbrad. Igavesti. Selle leppisid nad juba esimeses klassis kokku. Kaisa ja Madis käivad Jutulinna kooli 2. klassis. Neil on palju vahvaid klassikaaslasi ja õpetaja Villem.

Nende kampa kuulub veel Kaisa pingviin nimega Hopp ja Madise hakk nimega Hõkk. Kaisa sai pingviini enda vanavanaisalt. Vanavanaisa oli polaaruurija, aga jäi vanaks. Ta pidi kolima vanadekodusse ja sinna ei võinud pingviine kaasa võtta. Madis leidis haki aga pargist. Väike lind oli pesast lihtsalt välja kukkunud ja poisi perekond kasvatas ta üles.

Nüüd on Madis ja Hõkk lahutamatud. Lind on peaaegu alati Madisega koos ja lendab temast natuke tagapool. Kui Madis seisma jääb, maandub hakk tema paremal õlal.

Teises klassis käib veel palju toredaid tüdrukuid ja poisse. Näiteks on siin Marta, kes armastab ronimist ja kehalise kasvatuse tundi. Ja Annabel, kes laulab nii hästi, et võiks kohe lauljaks hakata. Ning siin on Sander, kes oskab täiesti ise teha küpsisetorti. Ja Pärtel, kes teab seebimullivedeliku imeretsepti. Ta oskab puhuda maailma kõige väiksemaid ja kõige suuremaid seebimulle.

Õpetaja Villem õpetab neile peaaegu kõiki asju eesti keelest kätekõverduste tegemiseni. Üle kõige meeldib Villemile aga värskes õhus viibida. Sellepärast on tal ka toredad punased põsed.

Eesti keele tundi peetakse vahel linna peaväljakul Sulev Sinilille kuju juures. Härra Sinilill oli tähtis kirjanik ja lapsed loevad talle ette enda kirjutatud luuletusi.

Jutulinna kooli juhib Pille Siil. Tema on direktor, kes teab vastust igale küsimusele. Ja mõnikord meeldib talle üllatusi valmistada.

Küsimused ja ülesanded

  1. Kirjelda Kaisat ja Madist.
  2. Mida saad kummagi lapse kohta teada jutust, mida pildilt?
  3. Kirjelda õpetaja Villemit.
  4. Kelle kuju on linna peaväljakul?
  5. Milline on Jutulinna kooli direktor?
  6. Mida pildil olevad lapsed teevad?
Jutulinna lapsed ja õpetaja seisavad kooli ees. Kaisa, Hopp, Madis ja Hõkk veedavad koos aega. Madis lehvitab õpetaja Villemile. Pärtel puhub koos oma sõbraga koolihoovis seebimulle.