3. klassEesti keel

Eesti keele õpik 3. klassile. II osa

Lühendatud ja lihtsustatud tekst. Jälle koolis!

I

Jutu⋅linnas oli talv. Majad ja puud olid valge lume all. Kõik nägi välja nagu muinas⋅jutus.

Istusime klassis ja ootasime õpetaja Villemit. Ta oli mitu minutit tundi hilinenud. Kõik teadsid, et meie õpetaja oli saanud mälu⋅mängus 1. koha. Sander mõtles, et õpetaja on puhkusele sõitnud. Anna kartis, et õpetaja on teise töö valinud.

Siis läks uks lahti. Õpetaja Villem hoidis käes suurt papist kasti. Ta vabandas, et oli hilinenud. Õpetaja oli tellinud meile kingituseks hulga raamatuid. Postiljon Silver tõi raamatu⋅kasti täna kooli. Saime õpetajalt lubaduse, et me uurime kõik raamatud koos läbi.

Kuus raamatut. Esimene: Viplala lood. Teine: Kosmose rännak. Kolmas: Põnev ajalugu. Neljas: Eesti-inglise sõnaraamat. Viies: Mikroobid. Kuues: Faktid?!?

II

Kevadel uuendatakse meie kooli hoovi. Saime ülesande välja mõelda, mida sinna ehitada. Mis teeks kooli hoovi põnevaks?

Jagunesime rühmadeks ja hakkasime arutama. Alguses vaidlesime, sest igal lapsel oli oma mõte. Marta pakkus, et hoovis võiks olla söögi⋅automaat. Pärtel tahtis kodu⋅tööde tegemise robotit. Sander arvas, et seal võiks olla batuut.

Tunni lõpus tutvustasid kõik rühmad oma mõtteid. Meie rääkisime õues⋅õppe klassist. Teine rühm arvas, et kooli hoovis võiks olla väike aed. Kolmas rühm tahtis panna hoovi päikese⋅paneelid ja tuule⋅generaatorid, mis toodaksid elektrit.

Õpetaja Villem kiitis kõigi ideid. Ta pakkus välja, et ehitame õue klassi, mille terrassil kasvatame taimi ja katusele paneme päikese⋅paneelid.

Kolm last plakatitega. Esimene tüdruk hoiab käes toiduautomaadi, millel on kirjas "Tervisetoit". Poiss hoiab käes plakatit, millel on robot, kelle kõhul kirjas: "Kodutööd". Teine tüdruk hoiab käes plakatit, millel on kuur.
  1. Kujuta ette, et võid oma koolihoovi uuendamises sõna sekka öelda. Mida välja pakud?