5. klassMatemaatika

Matemaatika tööraamat 5. klassile. I osa

Hea sõber!

Oled jõudnud viiendasse klassi ning tutvumist ootab järgmine osake suurest matemaatikamaailmast. Sellel aastal saad sa nii oma arvutamisoskust lihvida kui ka õppida, kuidas käituda olukordades, kui kõik arvud ei ole teada või kui teada on ainult arvutuseeskiri. Hakkad nägema, et ümbritseva maailma kirjeldamisel on arvutusoskusele lisaks väga oluline teksti mõista ja andmetest õigesti aru saada. Viimastele pööratakse praegusel ja järgnevatel õppeaastatel üha rohkem tähelepanu.

Matemaatikat õppides on oluline, et sa teeksid seda hoolikalt ja järjepidevalt. Nii on kindel, et saad teada ja oskad kasutada kõike olulist ja vajalikku, mis igal järgneval aastal ikka ja jälle ette tuleb. Kui õpid hoolega matemaatikat, avastad varsti, et muutud vilunumaks ka muudes valdkondades – olgu siis söögitegemises, mängude mängimisel või remonti tehes. Matemaatikat kasutad igal pool, isegi, kui sa seda ise ei märka.

Loodan, et leiad siit raamatukaante vahelt nii kasulikke matemaatikateadmisi kui ka uut ja põnevat meid ümbritseva maailma kohta. Jõudu tööle!

Tauri Viil


Lisaks nummerdatud ülesannetele kohtad selles tööraamatus veel erinevaid tähistusi.

Sinisel taustal on reeglid ja olulised selgitused.

Avatava akordioni sees on näited:

Siin on näide.

Vihikusse lahendatavad ülesanded asuvad peatüki lõpus eraldi pealkirja all.
Iga peatüki lõpus on ka kodune ülesanne.

ISESEISEV MÕTLEMINE VÕI PAARILISEGA ARUTAMINE Need ülesanded on iseseisvaks mõtlemiseks või paarilisega arutlemiseks.

* Tärniga tähistatud ülesanded ja teemad ei ole kohustuslikud.