Maailma toiduprobleemid
Toiduprobleemide tekkepõhjused: vaesus või ebavõrdne juurdepääs toidule, suur rahvaarv, haritava maa puudus, halvad loodusolud, põud, osoonikihi hõrenemine (looduskatastroofid), traditsiooniliste tootmisviiside säilitamine, madal haridustase.
Toiduprobleem esineb peamiselt arengumaades (Lõuna-Aasia, Aafrikas 20 riigis ja Andide piirkonna riikides). Alatoitluse all kannatab umbes pool maakera elanikkonnast. Alatoitumine kaardil 2009, 2011 ja 2014:
Sulle võivad huvi pakkuda need õppematerjalid:
Urme Raadik ja Sille Jõgeva. Omavahelised suhted
Õpi eesti keelt teise keelena B2. Lugemine
Eesti keele grammatika gümnaasiumile: täheortograafia
8. klassi matemaatika teooriavideod
Tähestik, tähestikuline järjekord, häälikute jagunemine
Algebralised murrud
Peastarvutamine eelkoolile
Funktsioonide graafikute lõikepunktide leidmine
VAHVA RÄTSEP. Muinasjutt kuulamiseks
Õpi eesti keelt teise keelena B2. Grammatika
Kirjalik lahutamine
Harjuta eesti keelt A2-B1
Toivo Niiberg. Õpetaja positiivne enesekehtestamine lapsevanemaga
Arengumaad ei jõua arenenud riikidelt sisse osta toodangut, sest see on liiga kallis. Arenenud maad seevastu kannatavad ületootmise all, toitu visatakse ära, satub prügimäele, saastab keskkonda.
Loe lisaks näljahäda: Famine
Lahenduseks on toitumisharjumuste muutmine; vetikate, bakterite, pärmseente kasutamine toidu tootmiseks; maaharimisviiside ja tehnoloogia täiustamine; toidu raiskamise vähendamine, haridustaseme tõstmine, pereplaneerimine.
Näljahäda korral abistavad rikkamad riigid: USA, Kanada, Jaapan ja organisatsioonid ÜRO, Euroopa Liit, annetajad, kuulsused, miljonärid.
Loe lisaks abistamise kohta: Famine relief