Mine sisu juurde
9. klass
Kõik klassid
1. klass
2. klass
3. klass
4. klass
5. klass
6. klass
7. klass
8. klass
9. klass
Gümnaasium
Bioloogia
Kõik ained
Ajalugu
Bioloogia
Eesti keel
Füüsika
Geograafia
Inglise keel
Inimeseõpetus
Karjääriõpetus
Keemia
Kirjandus
Kunstiajalugu
Liiklusõpetus
Loodusõpetus
Lugemisrõõm
Matemaatika
Meediaõpetus
Muusikaajalugu
Muusikaõpetus
Saksa keel
Soome keel
Ühiskonnaõpetus
Usundiõpetus
Vene keel
Logi sisse
Testid
Bioloogia
9. klass
Kopeeri link
Jaga Stuudiumis
Teata veast
E-ained toidus. Leia õiged väited!
Sinu tulemus on
Mida peaks teadma e-ainetest? Leia õiged väited!
Mahuained suurendavad toidu mahtu maitset muutamata, nt tärklis
NaCl on olenemata kogusest kahjulik säilitusaine
Äädikas ja piimhape on toidus ohtlikud
E-aineid saadakse loodusest, nt lõhna- ja värvained
Kui tootes on rohkem kui viis lisaainet, siis jätan selle ostmata
Säilitusained takistavad bakterite, hallituste arengut, nt keedusool
Viinerid paisuvad soojendamisel, sest sisaldavad soola
Emulgaatorid võimaldavad veel ja õlil seguneda, nt majoneesis
E-ainete nimestikus on kuni 1600 nimetust
Toidulisaaineid sünteesitakse ja need on sarnased looduslikega, nt sidrunhape
E-ained jaotatakse päritolu järgi kolme rühma
Toiduhapped toimivad toidu säilitajatena, nt äädikas
Looduslikud toiduvärvid on tervisele kahjutud
E-ained jaotatakse kasutusalade järgi 20 rühma
Antioksüdandid pärsivad hapniku mõju tootele, nt C-vitamiin
Toidulisaained on täissünteetilised, neid looduses ei esine, nt sahhariin
Sünteetiline sinine, punane ja kollane toiduvärv võib põhjustada vähki
Toidulisaaineid tuntakse 1000 nimetust
Kontrolli
NB! Iga vale vastus võtab punkti maha.
Marje Loide
Õpikud
Bioloogia
Bioloogia tööraamat 7. klassile
6.90€
Vaata kõiki õpikuid
Õpiampsud
Õppimine on nüüd kiirem ja mugavam.
Teata veast
Ülesande number / pealkiri
Täname tähelepanu juhtimast.