Maailma toiduprobleemid
Toiduprobleemide tekkepõhjused: vaesus või ebavõrdne juurdepääs toidule, suur rahvaarv, haritava maa puudus, halvad loodusolud, põud, osoonikihi hõrenemine (looduskatastroofid), traditsiooniliste tootmisviiside säilitamine, madal haridustase.
Toiduprobleem esineb peamiselt arengumaades (Lõuna-Aasia, Aafrikas 20 riigis ja Andide piirkonna riikides). Alatoitluse all kannatab umbes pool maakera elanikkonnast. Alatoitumine kaardil 2009, 2011 ja 2014:
Arengumaad ei jõua arenenud riikidelt sisse osta toodangut, sest see on liiga kallis. Arenenud maad seevastu kannatavad ületootmise all, toitu visatakse ära, satub prügimäele, saastab keskkonda.
Loe lisaks näljahäda: Famine
Lahenduseks on toitumisharjumuste muutmine; vetikate, bakterite, pärmseente kasutamine toidu tootmiseks; maaharimisviiside ja tehnoloogia täiustamine; toidu raiskamise vähendamine, haridustaseme tõstmine, pereplaneerimine.
Näljahäda korral abistavad rikkamad riigid: USA, Kanada, Jaapan ja organisatsioonid ÜRO, Euroopa Liit, annetajad, kuulsused, miljonärid.
Loe lisaks abistamise kohta: Famine relief