Maailma toiduprobleemid
Toiduprobleemide tekkepõhjused: vaesus või ebavõrdne juurdepääs toidule, suur rahvaarv, haritava maa puudus, halvad loodusolud, põud, osoonikihi hõrenemine (looduskatastroofid), traditsiooniliste tootmisviiside säilitamine, madal haridustase.
Toiduprobleem esineb peamiselt arengumaades (Lõuna-Aasia, Aafrikas 20 riigis ja Andide piirkonna riikides). Alatoitluse all kannatab umbes pool maakera elanikkonnast. Alatoitumine kaardil 2009, 2011 ja 2014:
Sulle võivad huvi pakkuda need õppematerjalid:
Liitmine ja lahutamine 10 piires
Eesti keele grammatika kordamine 9. klassile
Tundetarkus lastele. RÕÕM
Funktsioonide graafikud
Harjuta eesti keelt A2-B1. Lugemine
Väike protsendiamps
Geomeetria
Üksliikmed, hulkliikmed ja tehted nendega
Tundetarkus lastele. PÕHIEMOTSIOONID
Harjuta eesti keelt A2-B1. Kuulamine
Растворы
Urme Raadik ja Sille Jõgeva. Omavahelised suhted
VAPPER TINASÕDUR. Muinasjutt kuulamiseks
Tasandilised kujundid
Arengumaad ei jõua arenenud riikidelt sisse osta toodangut, sest see on liiga kallis. Arenenud maad seevastu kannatavad ületootmise all, toitu visatakse ära, satub prügimäele, saastab keskkonda.
Loe lisaks näljahäda: Famine
Lahenduseks on toitumisharjumuste muutmine; vetikate, bakterite, pärmseente kasutamine toidu tootmiseks; maaharimisviiside ja tehnoloogia täiustamine; toidu raiskamise vähendamine, haridustaseme tõstmine, pereplaneerimine.
Näljahäda korral abistavad rikkamad riigid: USA, Kanada, Jaapan ja organisatsioonid ÜRO, Euroopa Liit, annetajad, kuulsused, miljonärid.
Loe lisaks abistamise kohta: Famine relief
Märkasid viga? Anna sellest teada ja teeme TaskuTarga koos paremaks!