Õpetajale

Meaningful Talks videokursus "Kuidas õpetajana hästi hakkama saada?"

Peatüki tutvustus

Selles peatükis kuuled kahest olulisest teemast:

1. Lapse arenguetappidest

Osaleja saab ülevaate olulistest alusteemadest, mis mõjutavad inimest kogu ülejäänud elu. Kui soovid luua tervemaid suhteid oma lastega, siis on oluline teada, millised on lapse instinktiivsed vajadused, mis on terve inimpsüühika arengu aluseks, ja kuidas neid täita.

Esimeses kolmes videoloengus saad ülevaate lapse arenguetappidest sünnist kuni 18. eluaastani. Kuuled, kuidas lapse ja vanema vaheline suhe mõjutab lapse arengut erinevates etappides. Mõistad, mis on igas etapis oluline, et lapses tekiks usaldus maailma ja iseenda vastu. Saad teada, mis juhtub, kui mõni etapp jääb vahele või laps jääb kuskile „kinni” ning millised on võimalikud lahendused ja abi.

2. Draama kolmnurgast

Dr. Stephen B. Karpman formuleeris 1968. aastal lihtsa sotsiaalse mudeli, mis ilmestab tänaseni erakordselt hästi destruktiivseid käitumismustreid erinevates inimsuhetes ning näitab selgelt ära selle, miks paljudes konfliktides ei jõuta tegelikult kunagi tõeliste lahendusteni.

Kui algselt arvati, et see teooria kehtib üksnes isiksus- ja käitumishäiretega inimeste puhul, siis tänapäeval võib seda dünaamikat kohata praktiliselt kõigis inimestevahelistes suhetes (sh töökeskkonnas). Seega, kui Sinu lähisuhetes või töökeskkonnas on palju arusaamatusi, draamat, ebakõlasid ja kannatusi ning märksa vähem emotsionaalset lähedust, ehedust, avatust, koostööd ja edasiviivaid lahendusi, siis võimalik, et järgnev kuulamine võib sulle palju selgust tuua.

Lühitutvustus. Jaana Saar. Meaningful Talks


Jaana videoloenguid on 8, ühe osa pikkus on 12- 31 minutit ja kokku kestavad need 2h 21 min.

Jaana Saar on rahvusvaheliselt sertifitseeritud keha- ja psühhoterapeut, süsteem-struktuursete lahenduste terapeut ja koolitaja.