Maailma toiduprobleemid
Toiduprobleemide tekkepõhjused: vaesus või ebavõrdne juurdepääs toidule, suur rahvaarv, haritava maa puudus, halvad loodusolud, põud, osoonikihi hõrenemine (looduskatastroofid), traditsiooniliste tootmisviiside säilitamine, madal haridustase.
Toiduprobleem esineb peamiselt arengumaades (Lõuna-Aasia, Aafrikas 20 riigis ja Andide piirkonna riikides). Alatoitluse all kannatab umbes pool maakera elanikkonnast. Alatoitumine kaardil 2009, 2011 ja 2014:
Sulle võivad huvi pakkuda need õppematerjalid:
8. klassi matemaatika teooriavideod
xy-koordinaatsüsteem
INETU PARDIPOEG. Muinasjutt kuulamiseks
Harjutusülesandeid matemaatika riigieksamiks
VAPPER TINASÕDUR. Muinasjutt kuulamiseks
Ruumilised kujundid
Häälikute pikkused
Ruutvõrrand
Eesti keele grammatika gümnaasiumile: kokku- ja lahkukirjutamine
Urme Raadik ja Sille Jõgeva. Omavahelised suhted
Ratsionaalavaldised
Eesti keele grammatika gümnaasiumile: algustäheortograafia
Ruutjuur, tehted ruutjuurtega
Peastarvutamine eelkoolile
Harjuta eesti keelt A2-B1. Kuulamine
Jane Snaith. Traumateadlik kool
Ионы
Arengumaad ei jõua arenenud riikidelt sisse osta toodangut, sest see on liiga kallis. Arenenud maad seevastu kannatavad ületootmise all, toitu visatakse ära, satub prügimäele, saastab keskkonda.
Loe lisaks näljahäda: Famine
Lahenduseks on toitumisharjumuste muutmine; vetikate, bakterite, pärmseente kasutamine toidu tootmiseks; maaharimisviiside ja tehnoloogia täiustamine; toidu raiskamise vähendamine, haridustaseme tõstmine, pereplaneerimine.
Näljahäda korral abistavad rikkamad riigid: USA, Kanada, Jaapan ja organisatsioonid ÜRO, Euroopa Liit, annetajad, kuulsused, miljonärid.
Loe lisaks abistamise kohta: Famine relief